رگولاتور (Regulator)

حمزه پورنادری
۸ دی, ۱۳۹۵
1 دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

رگولاتور (Regulator)

رگولاتور یا به پارسی ؛تنظیم کننده ولتاژ ؛ قطعه ایی نیمه هادی متشکل از سیلیسیم که از آن برای تنظیم ولتاژ استفاده می شود.

رگولاتور ها در سایز و مقدار های متفاوتی در بازار عرضه می شوند که هر شخص بسته به نیاز از آن ها استفاده میکند ؛ مثلا : 7805 که این رگولاتور در واقع ولتاژ 5 ولت مثبت را به ما میدهد یا 7905 که مانند رگولاتور قبل عمل میکند ولی با این تفاوت که ولتاژ منفی 5 ولت را به ما می دهد.

رگولاتور ها را طوری میسازند تا هر ولتاژی به آن ها داده شود ولتاژ مورد نظر همان رگولاتور را به ما بدهند مثل مثال قبل؛البته یک سری رگولاتور هم وجود دارند که ولتاژ آن ها متغیر هست مثلا LM317 که میتوان ولتاژ مورد نظر از طریق یک مقاومت متغیر ایجاد کرد.

رگولاتور ها به دو دسته کلی خطی و سویچینگ تقسیم می شوند که رگولاتور های سویچینگ دارای راندمان بالاتر ولی قیمت بالا تر هم هستند؛ولی رگولاتور های خطی مثل 7805 یا 7809 و یا ….. دارای راندمان پایین تر و قیمت پایین تری هم هستند.

سری پر مصرف رگولاتور ها موجود در بازاری سری 78 هستند که هر کدام از آن ها با آمدن دو رقم بعد از ان نشان دهنده ولتاژ قابل تنظیم آن رگولاتور هست مانند:7812 ؛ رگولاتور 12 ولت مثبت یا 7806 رگولاتور 6 ولت مثبت.

رگولاتور های 79 هم گاهی کاربرد دارند که نحوه ی شماره گذاری آن ها نیز مانند سری 78 می باشد با این تفاوت که  همان ولتاژ منفی را ایجاد می کنند.

lm7805

در تصویر بالا یک رگولاتور را مشاهده میکنید(رگولاتور 7805)

رگولاتور ها در سایز های مختلفی موجود هستند ؛ در تصویر بالا شما یک رگولاتور با سایز TO-222 هست، سایر سایز هم میتوان به : قابلمه ایی،پلاستیکی(که از جنس پلاستیک بوده و بسیار ارزان هستند) و غیره اشار کرد

برای دادن ولتاژ به رگولاتور های سری 78 حتما باید دقت کرد که هر رگولاتر باید از حد نصاب خود 1.5 ولت بیشتر ولتاژ داده شود تا بتواند آن ولتاژ مورد نظر را به ما بدهد. مثلا برای 7805 باید حداقل 6.5 ولت به آن داده شود.همچنین هر رگولاتور یه ولتاژ استانه ی تحمل دارد که اگر به آن بیشتر از حد ولتاژ داده شود میسوزد مثلا برای حداکثر 35 ولت هست.

در زیر چند نحوه پایه های رگولاتور 7805 آمده است:

0359-1

نحوه  تست سلامت :

به آن ها ولتاژ میدهیم در صورتی که ولتاژ نوشته شده روی خود را با تلرانس 0.3 ولت به ما داد سالم هست در غیر این صورت سوخته هست.همچنین میتوان از تست بوق (بازر ) استفاده کرد،بدین صورت که هیچ کدام از دو پایه نباید با پایه GND یا همان گراند آن اتصال داشته باشد.

1 دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.