دیود شاتکی(Schottky)
دیود شاتکی(Schottky)
دیود های معمولی اتصال PN ، نمی توانند خیلی سریع قطع و وصل شوند. برای بالا بردن سرعت قطع و وصل در یک دیود برای مثال ۱ مگاهرتز از این دیود استفاده می شود.
اما ساختمان این دیود تقریبا مشابه با دیود اتصال نقطه ای بوده و عملکردی مشابه با آن دارد. تنها تفاوت آن ها در این است که این دیود در توان ها و جریان های بالا به کار می رود.
این دیود ، دیودی است که افت ولتاژ مستقیم پایینتری را در مقایسه با دیودهای اتصال p-n سیلیکون عادی، مشخص میکند. افت ولتاژ، ممکن است جایی میان ۰٫۱۵ و ۰٫۴ ولت، در جریانهای پایین در مقایسه با ۰٫۶ ولت برای یک دیود سیلیکونی باشد. افت ولتاژ پایینتر، به دیود کمک میکند که از وضعیت رسانایی به وضعیت نارسانایی در زمان کوتاهتری، انتقال یابد. بنابراین، برای جلوگیری از اشباع ترانزیستور و همچنین استفاده در کاربردهای مهار ولتاژ، مفید هستند. برای حصول این کارایی، این دیودها، به روشی غیر از دیودهای نرمال، با اتصال فلز به نیمه رسانا، ساخته میشوند. دیودهای شاتکی، در کاربردهای RF و یکسو کننده به کار میروند.
این دیود ها که به دیود های fast هم معروف اند کاربرد فراوانی در منابع تغذیه سویچینگ و مبدل های قدرت ( Converter & Inverter ) دارند.
در زیر چند نمونه دیود fast موجود در بازار ایران و پرکاربر را معرفی می کنیم :
HER30X
این دیود ها در ۸ نوع موجود می باشند که هر کدام پارامتر های خاص خود را دارند.
در زیر شکل ظاهری این دیود ها را مشاهده ی کنید :
دیود می تواند حداکثر ۳A جریان متوسط از خود عبور دهد و ولتاژ حداکثر معکوس آن ها نیز بسته به نوع دیود بین ۵۰ تا ۱۰۰۰ ولت تغییر می کند.
در جدول زیر ادامه ی مشخصات را مشاهده می کنید :
MR85X
این دیود نیز دیود بسیار مناسبی برای مدارات فرکانس بالا که دیود در آن ها کاربرد دارد ، می باشد. این دیود نسبت به دیود قبلی دارای زمان بازیابی بسیار کمتری است و می تواند در مدارات سویچینگ با فرکانس ۱MHz نیز استفاده شود.
این دیود حداکثر ۳ آمپر(متوسط) جریان از خود عبور می دهد و حداکثر ولتاژ معکوسی که تحمل می کند در مدل های مختلف بین ۵۰ تا ۶۰۰ ولت تغییر میکند.این سری دیود در ۵ مدل وجود دارد.
اولین دیدگاه را ثبت کنید